Over Alpomat

Over Alpomat

We laten u graag zien wat Alpomat doet en vooral wat we voor u kunnen doen.
Alpomat is al meer dan 35 jaar een bijzonder veelzijdig bedrijf in de kunststofverwerkende industrie. Ook als het gaat om maatwerk is Alpomat uw partner. 
Van mal tot eindproduct, Alpomat verzorgt ‘t.

Alpomat heeft voor vrijwel elke sector producten gemaakt.

Glasvezel versterkt kunststof heeft uitstekende materiaaleigenschappen. Weersbestendig en onderhoudsvrij is het een heel geschikt materiaal en wordt steeds in toenemende mate toegepast in de bouw. Van decoratieve gevelelementen tot daken, dakkapellen en dragende constructiedelen. Maar ook slagbomen, waterputten en drijvers.

Ook interieurdelen kunnen vervaardigd worden met brandvertragende materialen die voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Voor waterdichte opslag, bescherming tegen weersinvloeden enz. is polyester een zeer bruikbaar materiaal.

Alpomat beschikt over een standaardassortiment van kasten, bakken en containers. Verder maken we: achtergrondschilden, reclameborden, sanitaire units.

Aan de scheepsbouwindustrie levert Alpomat een hele reeks aan producten die al dan niet op maat gemaakt kunnen worden, volledig naar specificatie van de klant. Voor het vervaardigen van interieurdelen, patrijspoortbakken worden gecertificeerde brandvertragende materialen voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen gebruikt.

Alpomat maakt verder onder meer: Sloepen en pleziervaartuigen, dekluiken, dekbanken & zwemvestkisten.

Alpomat heeft meerdere projecten tot een succes gebracht voor de overheid en met name defensie. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Opslagvoorzieningen
  • Kappen voor generatoren
  • Haspelkasten en brandblusserkasten

Alpomat produceert onderdelen voor voertuigen, precies zoals de gebruiker ze wil hebben.

Sinds 1999 is Alpomat gecertificeerd voor het maken van brandvertragende interieurdelen. De RDW (rijksdienst wegverkeer) en TNO Delft onderzoeken onze producten daartoe op brandvertragende eigenschappen.

Glasvezel versterkt kunststof vervangt steeds vaker metalen delen van voertuigen. De belangrijkste voordelen hiervan zijn de hoge sterkte, het lage gewicht, het bestand zijn tegen corrosie en de onderhoudsvrijheid.

Alpomat vervaardigd onder meer carrosserie onderdelen, metrodeuren, delen voor autobussen.

Opslag is noodzakelijk in alle sectoren. Alpomat heeft een groot assortiment van kasten en kisten. Regelmatig worden kasten en kisten op maat vervaardigd volgens de wens van de klant.

Alle kasten en kisten worden helemaal van mal tot afgewerkt product vervaardigd en geleverd met scharnieren, sloten, rubberafdichtingen en ventilatievoorzieningen.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Accukisten
  • Haspelkasten
  • Brandslangkasten
  • Zwemvestkisten
  • Opbergkisten
  • Zandkisten
  • Zoutkisten